Un passeig per Alícia al país de les Maravelles

Mentre anàvem fent la Pac 3, ens va arribar la nota de la Pac 2. Un C+. En comparació a la B de la Pac 1, aquesta era una mala nota. De cop, tots vam patir un aterratge forçós al Planeta Terra...
Tot i que havíem experimentat una bona sensació en acabar i entregar la Pac 2, ens vam adonar que alguna cosa no havia anat bé, i ho havíem d'arreglar per remuntar. Llegint l'avaluació del consultor, i comentant-ho amb els meus companys, vam arribar a la conclusió, que no només ens havíem d'esforçar més alhora de realitzar les activitats, sinó que (i sobretot) havíem de potenciar la nostra comunicació i realitzar les activitats de manera més col·laborativa, no tan... autònoma, potser? Al principi em vaig enfosquir una mica, ja que crec que, entre els 4 gats, hi ha una empatia i un... "sé que esteu aquí i no cal fer-ho explícit", altrament dit com companyerisme implícit, amb el qual, pensava que n'hi havia prou. Però amb el resultat de la nota de la Pac 2, quedà demostrat que no era així.

Un cop havent recuperat els ànims i l'energia després de l'embastida, ens vam endinsar amb cos i ànima a la feina. La Pac 3, amb la qual encara estem acabant d'enllestir els últims detalls, l'hem anat realitzant de manera comuna. Compartint totes les perspectives i sensacions. Intervinguent i opinant en tot moment. Preguntant i valorant com dur a terme certs processos tecnològics. Compartint i resolent dubtes dels companys. Opinants i informant sobre certs aspectes a canviar o millorar. I d'aquesta manera hem intentat reforçar la part del treball més fluixa: la comunicació i col·laboració comuna. I la veritat és que la wiki, per compartir la informació del projecte, i el Giffly, per realitzar el mapa conceptual, han estat dues eines que ens han ajudat molt per assolir aquesta finalitat comunicativa, col·laborativa i participativa, ja que podíem compartir la informació d'una manera molt més pràctica i senzilla.

No sé com s'ens qualificarà aquesta tercera Pac, però el que sé és que tots ens hi hem esmerat molt, i el que és molt important (trepitjant el terreny personal), ha esdevingut una activitat molt, però que molt rica i profitosa.

M'explico... Per exemple, buscant informació a biblioteques de nova generació per exemplificar la digitalització dels documents i l'ús de les eines 2.0, a la Library of Congress, vaig trobar el manuscrit original d'Alicia al país de les maravelles de Lewis Carroll, amb gairebé tot el seu contingut digitalitzat. I amb el ratolí, es podien passar les pàgines de tal manera, que semblava que hi fossis físicament. Val a dir, que aquesta obra és la meva preferida, i se'm van disparar tots els sentits quan vaig descobrir aquest tresor amagat entre tanta informació virtual. També vaig descobrir, que a una biblioteca escolar de la Xarxa de Biblioteques Gallegues, es podia escoltar el Petit Príncep, en format audiollibre, des de qualsevol ordinador, un cop inscrit al seu blog... Una maravella!

Bé doncs, per acabar, espero que haguem pogut assolir els objectius proposats pel consultor, i que poguem tirar endavant positivament a les acaballes d'aquesta Pac i amb la realització de la darrera Pac que ens queda.

Ànims i una abraçada

Comentaris

Entrades populars