Reflexionant...

Quan vaig veure que l’assignatura funcionava amb grups de treball, em va agafar una suor freda pensant ho complicat que seria entendre’s de forma on-line amb persones que no conec de res, amb afinats, caràcters i maneres de treballar diferents. Al formar-se el grup (val a dir que ens vam ajuntar el quatre arreplegats que quedàvem) em vaig sorprendre gratament amb l’empenta de la Mariona i la reflexió i tranquil·litat que desprenen les intervencions d’en Joan i en Jaime.

Dels 4 Gats cal destacar el respecte mutu en les intervencions i la llibertat i la tolerància mostrada a l’hora de treballar, on tots ens hem implicat per igual per tal de tirar endavant l’assignatura.

Tot i que no estem seguint al peu de la lletra les instruccions donades pel consultor sobre la “millor” manera de treballar en equip, tal i com ha quedat palès en la nota de la PAC2 (no ens connectem diàriament, no tenim una figura clara de coordinador, prioritzem una repartició del treball en contra d’un desenvolupament més grupal, etc...), no tinc cap dubte que el projecte final de la wiki tindrà un bon nivell de contingut i presentació.

Finalment, reflexionant sobre l’assignatura, penso que és interessant que se’ns facilitin eines per a treballar en equip en un entorn virtual, però vigilant de no caure en el perill de l’estandardització. Cada grup tindrà un caràcter i una forma de treballar única, que marcarà una necessitat més o menys gran de comunicació i les pautes internes de funcionament. Crec que s’ha de tenir en compte el resultat final del projecte i la qualitat del treball realitzat pels seus membres, més que no pas el nombre d’intervencions fetes al fòrum del grup.

Per últim, aquí us deixo el curt Messenger, d’Alberto González Vázquez com exemple de comunicació virtual. Espero que us agradi!

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars